Laglig Försvarsspray | Bodyguard Säkerhetsprodukter

Cambridge Mask PRO - Andningsmask

  • 299 kr

Cambridge Mask PRO är ett andningsskydd av klass FFP2 med militär grad av filtreringsteknik som kan användas i 200-300 timmar.


Dela
Artikelnummer: cambridge


Cambridge Mask PRO är ett andningsskydd av klass FFP2 som kan återanvändas i 200-300 timmar.

Masken har ett särskilt kolfilter utvecklat av brittiska försvarsmakten för kemiska/nukleära/biologiska risker. Det militära filtreringsmaterialet är behandlat med silver och stoppar enligt tester av tredje part 99,6% av virus samt filtrerar och dödar 99,7% bakterier. Andningsskyddet är godkänt som Personlig skyddsutrustning, klass FFP2 enligt EN149 EU-standard.  

Andningsskyddet kan tvättas med varmt vatten och tvål. Huvudband och flera justerbara detaljer gör att skyddet sitter tätt intill ansiktet. Utandningsventil gör det lättare att andas och gör att fukt och värme förs bort. Om så önskas kan dock ventilen blockeras med en särskild blockeringspropp som ingår kostnadsfritt. Masken är miljövänlig och ekonomisk, eftersom den ersätter ca 30 st engångsmasker. Exklusiv och elegant design.   

Cambridge Mask PRO är godkänd som Personlig Skyddsutrustning genom tester och kvalitetsprogram certifierade av det anmälda organet Centexbel (0493) enligt EU förordningen 2016/425. Detta innebär att andningsskyddet genomgått en rad säkerhetstester och är godkänd för försäljning i EU. Filtreringsgraden är testad av Nelson Labs, USA. Produkten är fullständigt CE-certifierad (0493) och ger andningsskydd av klass FFP2 enligt EN149:2001 + A1:2009.   

“Andningsskydd med utandningsventil skyddar användaren och reducerar användarens spridning av partiklar till nivåer som är jämförbara eller lägre än kirurgmasker.”
Centre for Disease Control and Prevention, December 2020. (Källa)


Cambridge Mask PRO är fullständigt CE-certifierad och godkänd som personlig skyddsutrustning med andningsskydd av klass FFP2 enligt EN149:2001+A1:2009. Anmält Organ för Cambridge Mask är Centexbel (Notified Body nr 0493) i Belgien som certifierat produkten och utfärdat ett EU Type Examination Certificate (Nr 852/2020/0883, kontrollera på www.centexbel.be). Uppnådd filtreringsgrad är 99,6% för virus och 99,7% för bakterier, testat av tredje part (Nelson Labs, USA).


 Finns i storlekarna Medium, Large och Extra Large, endast i Svart färg.