Lovlig forsvarsspray | Bodyguard Sikkerhetsprodukter

Skuddsikker vest - Engarde Deluxe IIIA

  • 6,995.00 NOK

Beskyttelsesvest, som med fordel er slitt skjult under andre klær, gir maksimalt 360 grader ballistisk beskyttelse rundt omkring med ekstremt lett vekt

Dessverre er produktet ikke på lager :(


Om du inte läser denna text innan du beställer så kommer din order automatiskt att ogiltigförklaras och makuleras.

Skyddsväst
som med fördel bärs dold under andra kläder, tillhandahåller maximalt 360 graders ballistiskt skydd runtom tillsammans med extremt låg vikt (1,84 Kg). Allt detta tillsammans gör denna väst till det självklara och idealiska valet för polis-, ordningsvakt- och säkerhetspersonal. Finns i färgerna svart eller vit.

EnGardes skyddsvästar är överlägsna i kvalitet och formgivna för en mängd varierande brukssituationer. Detta åstadkoms genom att kombinera de mest avancerade materialen för att deras egenskaper skall möta höga kravspecifikationer. Västarnas nyttjande har även det avsevärt förbättrats genom att ytskiktet andas, är vattentät samt vindskyddat.

Naturligtvis kan ingen väst ge ett fullständigt skydd mot hotet från eldvapen, dock kan vi erbjuda förnämligt skydd under givna omständigheter. En lättare väst tillåter större rörlighet men har en lägre skyddsklass.

Skyddsklass IIIA rekommenderas av NIJ (National Institute of Justice) för poliser. Dessa är de mest lämpade med avseende på säkerhet, pris och möjligheten att bäras dolt och under eventuell uniform. Engarde Deluxe IIIA stoppar majoriteten av kulorna från dagens handeldvapen, såsom 9mm eller .44 magnum. Skyddsklass III och IV skyddar även mot automatkarbiner, gevär och annan höghastighetsammunition men kräver att hårda paneler monteras in i en klass IIIA väst och är således tyngre och dyrare. Material
Västen är tillverkad av DYNEEMA®, världens starkaste fiber. DYNEEMA® panelerna garanteras ge den angivna skyddsklassen i 10 år. Prover har visat att de ballistiska egenskaperna bevaras väl även efter att de 10 åren gått.

DYNEEMA® västar ger ett stickskydd på 15 Joule, vilket i praktiken betyder att västen ger ett gott skydd mot trasigt glas och knivar. Ett hugg med en kanyl resulterar vanligvis i en trasig kanyl och en oskadad väst.

I videon testas en Engarde skottsäker väst av en Holländsk TV-kanal. Mannen som skjuter på västen använder sig av ammunition av kaliber .22, 9mm samt .45. .22 är den vanligaste ammunitionen vid mord i bl.a. Holland. Efter att 9mm kulan har stoppats visas Dyneemalagren och den deformerade kulan. Givetvis kom ingen av kulorna igenom västen.


Beställning
När du beställer anger du din omkrets runt bröstet och omkrets vid naveln, vi tar hem västen i korrekt storlek för dina mått. Observera att våra västar är beställningsvara och har något längre leveranstid, normalt 1-2 veckor. Kontakta oss innan du beställer denna vara! Endast förskottsbetalning! 


Tekniska data
Västmaterial: Cordura® och COOLMAX® ACTIVE
NIJ protection level: IIIA
Vikt (medium storlek): 1.84 kg
Färg: Svart eller vit
Tillbehör: SteelSkin™ Anti-Stab panelerKontakta oss innan du beställer denna vara! Endast förskottsbetalning!


 


Gavekort

250.00 NOK