Lovlig forsvarsspray | Bodyguard Sikkerhetsprodukter

Rödfärgad man jagas efter våldtäktsförsök

|28/01, 2015

Rödfärgad man jagas efter våldtäktsförsök

Aftonbladet, 2015-01-28

"Färgen är tydlig och borde ha väckt uppmärksamhet."

Polisen i Göteborg söker just nu en man misstänkt för våldtäktsförsök i lördags morse. Mannen har ett något annorlunda signalement: han har röd färg i ansiktet. Detta efter att kvinnan han överföll lyckades spraya honom med en överfallsspray

Det var vid 06.30 tiden i lördags morse som en kvinna blev utsatt för ett våldtäktsförsök vid Frölunda torg i Göteborg. Kvinnan var på väg hem från centrala Göteborg och märkte när hon var på väg från spårvagnen att en mörkklädd man gick efter henne.
– Hon kände sig med en gång förföljd, berättar Anna Bergkvist, kriminalinspektör och utredare i fallet.

"Försökte dra av henne byxorna"

Efter att kvinnan gått över en gångbro hann mannen ikapp henne och sliter ner henne på marken.
– Det uppstår ett tumult och mannen försöker få av henne byxorna, säger Anna Bergkvist. Kvinnan lyckas då få upp en överfallsspray ur fickan.
– Som hon minns får mannen den röda sprayen i ansiktet och på kläderna, säger Anna Bergkvist.

Flyr från platsen

Efter att mannen fått sprayen i ansiktet lyckas kvinnan slå sig fri och kan springa hem till sin lägenhet. Vart mannen försvunnit är okänt för polisen. Utredare Anna Bergkvist hoppas nu att den röda färgen, som kan sitta kvar i upp till sju dagar, ska hjälpa polisen att hitta mannen.
– Det var tidigt på morgonen, men det borde ha varit människor i rörelse vid platsen. Någonstans har han tagit vägen och färgen är tydlig och borde ha väckt uppmärksamhet på något sätt, säger hon.

Källa: Aftonbladet