Laglig Försvarsspray | Bodyguard Säkerhetsprodukter

Livvakt på burk behöver ingen licens

|29/04, 2005

Livvakt på burk behöver ingen licens

SVD, 2005-04-29

Therese Albrechtson ser inte ut som någon bodyguard direkt - en ganska liten, späd, ung göteborgska. Så är hon inte heller någon riktig livvakt. Det är hennes firma som heter så, Bodyguard. Och den produkt som hon just har börjat sälja har samma namn.

Therese Albrechtson och hennes medhjälpare åker nu landet runt och försöker intressera olika butiker och varuhus att saluföra en ny spännande uppfinning - en självförsvarsspray i en behändig tub.
Det är en självförsvarsprodukt som Therese Albrechtson rekommenderar varje kvinna att ha i handväskan. Och inte bara kvinnor - äldre människor som känner sig otrygga på gator och torg kan också sätta sin lit till den.
Sprayflaskan, stor som en pepparburk, förblindar angriparen i ungefär en kvart.
Dessutom innehåller den en gräll rödrosa färg.

- Färgen sitter kvar i en vecka, garanterar Therese Albrechtson.
Det fick bland annat en man som anföll en ung flicka i Stockholm för en tid sedan bittert erfara. Den angripna flickan använde sprayen. Mannen flydde. En tid efteråt tyckte en expedit i en affär, dit angriparen sökt sig, att han hade en underlig röd färg i ansiktet. Det var definitivt inte hälsans friska röda färg han bar på sin ena kind. Expediten ringde polisen. Och mannen, en känd våldtäktsman, åkte
fast.

Sprayen är licensfri. Den har bland annat godkänts av Kriminaltekniska laboratoriet i Linköping, försäkrar göteborgskan.
Sprayen har tagits fram av ett göteborgspar och Therese Albrechtson började först med att sälja flaskan till butiker i sin hemstad, men snart erbjöds hon att ta över produkten och bli sin egen. Och på den vägen är det.
Hon har kontor på Norra Hamngatan i Göteborg och därifrån skickar hon ut sina försäljare. Än så länge ett par i Stockholm och ett par i Norrland. Göteborg sköter hon själv.
Hon är övertygad om att den nya försvarsprodukten ska gå bra att sälja.

– Det finns många som känner sig otrygga. Tyvärr! Inte bara i storstäderna, säger hon och fingrar på en sprayflaska.
Hon visar hur man använder den. När hon knäpper bort skyddslocket med tummen och gör sin vara ”skjutklar” påminner hon om en snabbskjutande Buffalo Bill.

Källa: SVD (PDF)